, Äitiys, Mietteitä, Rohkaisua

All is well.

All is well.

Nämä sanat piirsin hiekkaan eräänä kauniina keväisenä viikonloppuna Puumalassa. Samassa sitruunaperhonen lenteli ympärilläni kuin muistuttaen miten kevyt voi ihmisen mieli olla, kun ei kanna mukanaan raskaita taakkoja. Kaikki järjestyy. Kaikki on hyvin. Näillä sanoilla olen saanut lohduttaa poikia monen monta kertaa. Omien lisäksi toisinaan myös poikien ystäviä. Usein olen vierelle polvistunut, ja vakuuttanut näitä sanoja. Olen katsonut kyynelten täyttämiin silmiin hetkissä joissa mielen täyttää murhe ja maailma tuntuu murenevan ympäriltä. Olen kietonut käsivarteni pienten hartioiden ympärille ja kertonut ettei ole hätää, kaikki on hyvin. Nämä tilanteet ovat olleet pieniä ja suuria. Suru niiden äärellä on ollut kuitenkin yhtä totta joka kerta. Ja joka kerta nämä sanat ovat valaneet toivoa ja uskoa niiden vastaanottajaan.

Niin monet kerrat olen itsekin ollut näiden sanojen tarpeessa. Olen pyyhkinyt poskille valuvia kyyneleitä lasteni kasvoilta, ja ääneen sanottuna -”Ei hätää. Kaikki on hyvin.”- on vakuuttanut myös omaa sydäntäni. Kun arjen haasteet ja äitiyden huolet meinaavat painaa hartiani alas, saan kerta toisensa jälkeen laskea taakkani Kaikkivaltiaan käsiin.

Joka kerta nämä tilanteet ovat ratkenneet, ja jos eivät aivan mutkilta vielä suoristuneetkaan, niin solmujen selvittäminen on meitä suuremman kädessä. Ja siksi voin tästäkin eteenpäin valaa uskoa pieniin ja suuriin suruihin, pienille ja isoille ihmisille : Ei hätää. Kaikki järjestyy. Kaikki on hyvin.

”Miksi murehdit, minun sieluni, ja miksi olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan kiittää häntä, minun kasvojeni apua, minun Jumalaani.” Ps. 43:5

Iloa ja keveyttä tähän viikkoon! Lasketaan taakat pois omilta hartoiltamme, hengähdetään ja nautitaan kesään puhkeavasta luonnosta.🌺

❤️ -Marjo

Saatat myös pitää...