, Äitiys, Kuulumisia, Perhe

Lempeä arki🤎

Niin se vain on ensimmäinen kokonainen arkiviikko takana täälläkin. Ja tästä selvittiin! Tämä hieman jännitti minua etukäteen,vaikka tiesin että kyllä se arki siitä lähtee rullaamaan. Pieni jännitys kuuluu kuitenkin aina asiaan.

Meidän 5-vuotias aloitti kerhon maanantaina. Pikkuveli aloittaa samassa kerhossa kunhan täyttää syyskuun alussa 3. Meidän aamut on siis melko hektisiä, ainakin kun kesälomailuun vertaa. Iltaisin kaikkien neljän pojan vaatteet pinoihin aamua odottamaan. Aamulla herätys, ja IHAN ensin kahvit keittymään. Sitten kaikille aamuhalit/aamusylit/aamumaidot mitä kukakin tarvitsee. Kaikki yleensä samaan aikaan tietenkin jotakin vailla. Sitten aamupalat, hammaspesut, vaatteet päälle, vilkutellaan isoveikalle kun lähtee kouluun. Kerholaisen eväät valmiiksi ja kypärä päähän. Kaksi pienempää rattaisiin kyytiin, ja yleensä tässä vaiheessa jommalla kummalla onkin kakka. Ei muuta kuin pyllypesulle vielä kiireesti. No sitten ollaan valmiina lähtöön, vaan eipä ollakaan kun kerholaisen kamppeista osa onkin vielä nimikoimatta, ja yhdellä lapsella on väärä lippis joka ei millään sovi tänään päähän. Eilen se oli vielä hyvä, mutta sehän olikin eilen se. No joko nyt lähdetään? Ei ihan, kun vajaa 3v ”mie ite laitan nää vyöt kii.” Joo laita vaan, äiti odottaa tässä. Vaan eipä odottaakaan kun kanat pitää käydä päästämässä ulkokanalaan ja tottakai niillekin murusille pitää aamupalaa viedä. Onneksi kerholainen on jo tien laidassa pyörän kanssa odottamassa, eikä malttaisi odottaa että pääsee kerhoon. Ja ehditään kuin ehditäänkin sinne ihan ajoissa. Ja ehdittiin jokaisena neljänä aamuna.❤️

Kun kerholainen oli kerhossa, me pienempien kanssa teimme omia pieniä retkiä. Paitsi yhtenä aamuna tulimme suoraan kotiin, josta vajaa 3-vuotias suuttui ja uhkasi heittää äitin taivaan tuuleen. Voih, niin mielelläni sinne välillä haihtuisinkin ja palailisin sitten takaisin kun uhmailut on siltä erää selätetty. Mutta kun se ei ole mahdollista niin on vain tyydyttävä hengittelemään ja katselemaan niitä taivaan tuulia.🤭 Sitten onkin ruoanlaitto ja ruokailu, jonka jälkeen pakataan taas porukka rattaisiin ja kerholaista hakemaan. Voin sanoa että aika ei käy pitkäksi.

Kerhossa on ollut kuulema ihan sika kivaa. Myös koululainen on viihtynyt koulussa, voi että miten äidin sydäntä lämmittää!❤️ Ja nämä elokuun aurinkoiset ja helteiset kelit joilla meitä nyt hellitään. Voi mahtavuutta! Jaksoin vielä eilen illalla siivotakin, jotta tänään saadaan rauhoittua viikonlopun viettoon.

Ja kyllähän tämä viikonlopun alku tuntuu ihan juhlalta, nyt kun ensimmäinen kokonainen arkiviikko on ohi. Niin kiitollinen olen että koulut ja kerhot on saanut alkaa, ja lasten kavereita vilistänyt meidän pihamaalla. Ei ole mitenkään itsestäänselvyys näinä aikoina. Tämä viikko on ollut täynnä ihania hetkiä ja kohtaamisia. Sain myös itselleni hetken omaa aikaa rakkaiden ystävien kanssa eräänä iltana. Tämä viikko, tämä arki on ollut meille lempeä. 🤎

Lempeydestä huolimatta, nyt olen aika väsynyt. Oi onneksi on viikonloppu!

Ihanaa viikonloppua siulle!

❤️ -Marjo

Saatat myös pitää...