Koti ja sisustus, Reseptit

Syreenisokerin valmistus

Syreenisokeri – minulle aivan uusi tuttavuus. Kun näin somessa monen sitä valmistavan, oli minunkin ihan pakko kokeilla! Jaoin omissa insta storyissa videon sokerin valmistuksesta ja siitä tulikin paljon kyselyä. Jaan ohjeet nyt myös tänne blogiin.

Kävin naapurin sireenipuusta ottamassa muutaman oksan. Ensi kesänä saatan saada jo omalta pihalta kun istutetaan oma syreenipuu.

Sokeria varten tarvitset 2 dl sokeria ja 2 dl syreenin kukintoja. Voit halutessasi huuhdella syreenit, mutta anna niiden sitten kuivua kaikessa rauhassa paperin päällä, etteivät ole kosteita purkkiin laitettaessa.

Asettele sokeri ja kukinnot kerroksittain lasipurkkiin. Minulla oli pienempi määrä, koska minun purkkinikin olivat pikkuisia. Anna kukkien kuivahtaa purkissa ilman kantta, ja sekoita/ravista välillä seosta että syreenin kukat saavat ilmaa ja sokeri ei paakkuunnu. Kun kukat ovat kuivuneet, voit laittaa lasipurkin kannen kiinni.

Syreenisokerin valmistaminen oli jotenkin huumaavaa ja rentouttavaa. Se mieletön tuoksu ja visuaalisesti niin kaunista!

Sokeria voit käyttää leivonnassa tai jälkiruokien ja kesäisten juomien maustamisessa. Siinä on ihan omanlaisensa aromi. Minulla sokeri on vielä ihan vain koristeena, mutta olen toki maistanut ja tulee varmasti käyttöön. Syreenisokeri on myös oiva mökkituliainen näin kesällä.

Onko syreenisokeri sinulle tuttu? Kerropa mitä tykkäsit jos innostut kokeilemaan.

❤ – Marjo

Saatat myös pitää...