Äitiys, Kuulumisia, Perhe

Onnen murusia

Meillä on takana kerrassaan ihana loma! Miehelläni oli kahden viikon pätkä kesälomaa ja pääsimme viettämään todenteolla LOMAA koko perhe. Alkuun ihan kotosalla, juhannuksena piipahdettiin minun puolen sukumökillä ja juhannuksen jälkeen suuntasimme Puumalaan mökkeilemään vuokramökille neljäksi yöksi ihan omalla porukalla.

Eikös olekin aivan hurmaavat saunavastat? Äitini oli juhannuksena tehnyt meidän koko perheelle jokaiselle oman vastan. Pieninkin pääsi kylpyhetkenään testaamaan että onkos se jotain syötävää vai mikä kapistus on kyseessä. Mökki on minun pappani mökki, ja mikä siunaus että hänkin oli paikalla viettämässä juhannusta. Eilen lasten kanssa laskettiin että kun laskee meidän perheen jäsenten iät yhteen, tulee 90 eli lähes papan ikä.

Puumalassa Nestorinrannassa sijaitsevassa Kahvila Nestorissa piipahtamassa. Ihana paikka!

Juhannuksen jälkeen maanantaina ajelimme Puumalaan. Huh mikä pakkaaminen kuudelle hengelle, mutta vitsi mikä voittajafiilis kun kaikki kamppeet oli kasassa ja saavuimme lopulta mökille puoli tuntia etuajassa. Paikka oli aivan ihana kesäparatiisi Lintusalossa (Takalahti Lodge, lämmin suositus jos ei kaipaa mitään suurta huvilaa) , ja kun oli niin helteistä olimme järvessä varmasti suurimman osan ajasta. Kerran saimme käärmeenkin uimakaveriksi, onneksi kaverilla oli kirkkaankeltaiset läntit niskassa joten paljastui rantakäärmeeksi. Ihan kiva että ei useammin halunnut tulla uimaan, sen verran puistattava tuttavuus oli kuitenkin.

Lasten mummo (anoppini) on kotoisin Puumalasta. Mummo ja pappa tulikin viettämään yhtä kesäpäivää meidän kanssamme ja samalla kävimme katsomassa mummon lapsuudenkotia. Paikka ja talo oli todella kaunis ja huokui elettyä elämää, mennyttä aikaa. Siinä talon portailla kuvasin myös lapsia mummon kanssa. ❤

Kylläpä aika vierähti nopeasti, mutta samalla on jotenkin todella levännyt olo. Isommat pojat sanoivat että ihan kuin oltaisi oltu monta viikkoa siellä, mutta olisivat halunneet olla paljon pidempään. 5-vuotias olisi kuulema jäänyt mielellään vielä miljardiksi yöksi. Ihmeellistä miten sitä voikin rentoutua niin kovin, vaikka lasten kanssa on toki kädet täynnä työtä. Iltaisin nautin kun sain kuunnella luonnon ääniä ja käpertyä sänkyyn hyvän kirjan parissa. Niin onnellinen ja kiitollinen mieli kaikesta mitä ollaan saatu taas nähdä ja kokea. Miten ollaan saatu levätä ja latautua pienessä kesäparatiisissa.

Haikein mielin lähdimme perjantaina kotiin, mutta onhan koti kuitenkin aina koti. Ja täällä kotona meitä odottaa kaikenlaiset kivat pienet projektit joista kerron teille vähän myöhemmin.

❤ -Marjo

Saatat myös pitää...