, Perhe, Reseptit

Yön yli sämpylät ja sateisen sunnuntain hidas aamiainen

Tänään on ihan syksy! Sateinen ja kolea ilma. Kävin pienellä kävelyllä nukuttamassa pienimmän rattaisiin, ja tuntui kuin joku olisi suihkuttanut sumupullosta vettä kasvoille. Meillä on tänään kaikki lapset kotona, kun esikoisella tuli pieni flunssa viikonloppuna. Enää ei ole muuta kuin ihan pieni nuha, mutta ollaan varuiksi kaikki nyt kotona ettei flunssia levitellä ympäriinsä.

Näin instagramissa ihanan idean @iina_hu :n tilillä. Heillä on tapana aina sunnuntaisin valmistaa perheen yhteinen erityinen herkkuaamiainen. Päätin heti testata tätä ideaa, ja yhdessä poikien kanssa suunniteltiin mitä valmistetaan sunnuntaina aamiaiseksi. Jokainen sai valita jotain, ja meillä oli sitten yön yli sämpylöitä, paistettua kananmunaa ja pekonia, marjarahkaa, suklaisia muroja sekä herkullista 10 hedelmän hedelmämehua. Onhan meillä usein viikonloppuisin jotain herkumpaa ruokaa (yleensä tortilloja), mutta lapset on levottomampia ruoka-aikaan kuin aamiaisella. Tämä oli ihana toteuttaa, ja toi sunnuntaiaamuun erityistä hehkua. Ensin yhdessä miehen kanssa valmistettiin aamiainen, sitten nautiskeltiin ja jutusteltiin kaikessa rauhassa koko porukka pöydän ääressä. Tai niin rauhassa kun neljän pojan kanssa nyt voi. Yksi pojista sanoi että ihan kuin meillä olisi jotkut juhlat. Ja kyllä se siltä tuntuikin. Lopuksi kaikki yhdessä siivottiin pöytä ennen päivän puuhia. Melkein en malta odottaa ensi sunnuntaita että mitä herkkua silloin keksitään.❤️

Tässä vielä ohje yhteen pellilliseen, tein omasta päästä summanmutikassa, mutta alkuperäinen ohje näihin taitaa olla se Siken ohje.

Kädenlämpöistä vettä 0,6 dl

Kuivahiivaa puoli pussia

Suolaa n. 1 rkl (eli paljon🙈)

Vehnäjauhoja niin että taikina jää löysäksi (voit lisätä kaurahiutaleita ja muita jauhoja, meillä ei ollut)

Öljyä 1 rkl

Sekoita taikinaa, älä vaivaa. Laita jääkaappiin pyyhkeen alle yön yli tekeytymään.

Lusikoi aamulla taikinasta möykkyjä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 225 asteessa n.12-15 min.

Ja ei muuta kuin nauttimaan. Ai että nämä sämpylät ei koskaan petä, ja mikä parasta – aivan älyttömän helppoja!

Mukavaa elo-syyskuun vaihdetta sinne! Vielä taitaa ilmat tästä lämmetä ja aurinko helliä ennen kuin pimeä ja kylmä aika oikeasti saapuu.

❤️-Marjo

Saatat myös pitää...