, Perhe, Reseptit

Paahdetut uunijuurekset (ja valkosipulissa marinoitu pää)

Mitä teidän viikkoon kuuluu?

Täällä on edelleen kovasti hoidettu kananpoikia, ja uuden ympyrämaton virkkauskin on jo vähän edennyt. Odotellaan miehen toista kesälomapätkää, ja samalla on vähän haikea mieli koska lähestyvä loma tarkoittaa myös lähestyvää koulujen alkua. Nämä huolettomat kesän päivät kun ovat aivan ainutlaatuisia. Pellavaiset päät sekä auringosta ja hiekasta mustuneet naamat ja varpaat. Jalkapohjissa välillä kanankakkaa ja vaatteet jatkuvasti vesileikeistä märkänä. Jos niitä vaatteita sattuu päällä edes olemaan. Omalla pihallaan kun pojat usein tepastelevat nakuna. Ai että, tähän voisi aika hetkeksi pysähtyä. Tässä on niin hyvä olla näin ❤ Mutta onhan tätä kesää vielä onneksi tässä jäljellä.

Laitan teille tänään reseptivinkiksi paahdetut uunijuurekset.

Voit tehdä juurekset oikeastaan mistä tahansa juureksista mitä jääkaappisi kätköistä sattuu löytymään. Huuhtele, kuori ja pilko haluamasi kokoisiksi. Minä kokkasin näitä eräs kerta meidän 2-vuotiaan kanssa. Meillä oli:

Punajuurta

Porkkanaa

Bataattia

Kukkakaalia

Fetatajuustoa

Creme Bonjour parmesan – jämät

Päälle öljy jossa murskattuna pari valkosipulin kynttä ja yrttisuolaa

Paista noin 200 asteisessa uunissa 20-40 min riippuen juureksista. Juureksiin kuuluu tulla paahtunut pinta.

Meillähän kävi niin, että tämä poikanen ei malttanut lopettaa omaa pilkkomishommaansa ollenkaan. Välillä taisi kukkakaalit käydä suun kautta ennen vuokaan päätymistä. Yritin häntä hoputtaa että äitillä alkaa olla aika nälkä ja nämä olisi nyt saatava uuniin. Ei auttanut hoputus : ”No ku mee vielä pilkon, ei oo valmis vielä äiti.” No minä sitten käänsin hetkeksi selkäni ja sitten kuului kilinä ja kolina ja pauke… Poika oli tippunut tuolilta, uunivuoka oli alassuin hänen päässään kaikkine tuorejuustoineen ja valkosipuliöljyineen. Jep.

Huusin vanhimman pojan apuun että hoitaa vauvaa, minä vien kokkaajan pesulle, ja 5-vuotias tuli keräämään lattialle tippuneita uunijuureksia talteen. Alla näkyvä tilanne on suihkun jälkeen 5-vuotiaan siivouksen jäljiltä. Onneksi lattiat oli pesty edellisenä päivänä että ei muuta kuin vuokaan ja uuniin.

Mutta se pojan pää… Oi järkytys sitä valkosipulin ja parmesanin lemua tukassa. En suosittele kokeilemaan. Tukka pestiin moneen kertaan ja vielä parin päivän päästäkin poika haisi ihan oksennukselle. Mutta hei, juurekset oli tosi hyviä eikä haisseet ollenkaan pahalle! Syötiin jauhelihapihvien kanssa.

Bon Appetit!

Miten muilla on kokkailut sujuneet yhdessä lasten kanssa?

Mukavaa loppuviikkoa sinne!

❤ -Marjo

Ps. Meidän menoa voit seurata myös instagramissa ja facebookissa

Saatat myös pitää...